Hetty Hofste

Shiatsu Massage Therapie

Therapeutische- en Sportmassage

Wanneer we pijn voelen, waar dan ook in ons lichaam, dan proberen we de pijn te verzachten door op die plek te wrijven, knijpen of te masseren. Dit geeft vaak meteen verlichting.

Massage moet dan wel de oudste en de meest effectieve manier van herstel zijn, of het nu therapeutisch of preventief wordt toegepast. Massage verbetert de bloedcirculatie en de stofwisseling in het aangedane gebied en stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam.

Het masseren zal niet alleen de spieren goed doen, maar ook het lymfatisch stelsel, zenuwen, bloedvaten, cellen en organen, die daar reflectoir bij betrokken zijn, waardoor je je ontspannen en energieker zal voelen en de negatieve spiraal van stress en lichamelijke klachten doorbroken zal worden

Een goede masseur kan spanning voelen in de huid en spieren en de stresszones vastleggen .Eenmaal vastgelegd, dan kunnen verschillende technieken toegepast worden om de pijn of spanning te laten verdwijnen. Daarnaast is massage essentieel bij sporters om hun spieren te onderhouden. De doorbloeding in de spieren verbetert, de afvalstoffen worden afgevoerd, en prestaties verbeteren doordat de stofwisseling in de spieren beter wordt.

Triggerpoints zijn knopen/verkrampingen/stagnaties in spieren. Ze kunnen de bron zijn van pijn in gewrichten, die zo vaak wordt aangezien voor artritis, tendinitis, bursitis, en letsel aan de gewrichtsbanden. Triggerpoints kunnen bijvoorbeeld hoofdpijn, pijn in nek en kaak, pijn in de onderrug, pijn in armen of benen veroorzaken. De afgeleide pijn is het meest kenmerkende voor triggerpoints.

Door deze kennis blijken een hoop “vage” pijnklachten nu wel verklaarbaar en behandelbaar. Triggerpoint-massage kunt u door iemand anders toe laten passen, maar u kunt ook uzelf vaak goed behandelen. Triggerpoints zijn met bepaalde technieken te behandelen en wat heel belangrijk is, is de zelfmassage, die de cliënt bij voorkeur 2 keer per dag zelf moet toepassen. Bij de behandeling krijgt u hierover advies.

 

Hetty Hofse